PARNI VALJAK PREŽIVEO PODGORIČANE: Partizan na krilim Alekse Avramovića IZBORIO finale sa Zvezdom!
Džejms Naneli i Kevin Panter, Foto: Starsport

PLEJ-OF ABA LIGE

PARNI VALJAK PREŽIVEO PODGORIČANE: Partizan na krilim Alekse Avramovića IZBORIO finale sa Zvezdom!

Objavljeno: 21:20h
Završeno
21:08h

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige.

Crno-beli su u majstorici u "Beogradskoj areni" savladali Budućnost rezultatom 100:86.

Parni valjak je tako slavio rezultatom 2:1 i u borbi za trofej igraće protiv Crvene zvezde, koja će u finalnoj seriji imati prednost domaćeg terena.

Marvin Džons je bio veoma raspoložen na početku meča, te je ubacio prvih šest poena za goste iz Podgorice.

Potom je palicu preuzeo Jogi Ferel koji je vezao 11 poena, a na sve to se nadovezao i Joan Makundu. Kevin Panter, Frenk Kaminski i Džejms Naneli su držali crno-bele u priključku, a onda je Džejlin Smit uz zvk sirene pogodio trojku i domaćin je vodio rezultatom 23:21 posle prvih deset minuta igre.

Partizan se dosta mučio u drugoj četvrtini. Ferel je nastavio da dominira, dok je Makundu ubacio dve trojke i pravio velike probleme Parnom valjku. Budućnost je tako stigla do prednosti od 54:48 na poluvremenu.

Sudije su nekim sumnjivim odlukama žestoko raljutili navijače i igrače Partizana, a početak drugog poluvremena kasnio je jer su se arbitri nešto kasnije vratili na parket.

Atmosfera je bila tenzična, a do usijanja je dovedena kada je Panter fauliran pri šutu za tri poena. Bili su besni košarkaši gostiju, a najdeblji kraj izvukao je Jogi Ferel koji je dobio tehničku, samim tim i isključujuću grešku pošto je već imao nesportski faul.

KK Partizan, Kevin Panter, Marvin Džons, KK Budućnost, ABA liga
foto: Starsport

Usledio je prekid od nekoliko minuta koji se završio izbacivanjem Zorana Savića iz hale.

Panter je ubacio sva četiri penala, a potom i trojku, pa je Partizan serijom od 11:0 stigao do 64:60.

Andrej Žakelje je reagovao tajm-autom, a nakon što je Partizan propustio nekoliko napada gosti prilaze na 64:63.

Aleksa Avramović je svojim poenima doneo svom timu prednost posle 30 minuta igre, pa je Partizan vodio rezultatom 73:71.

Nezaustavljiv je bio Aleksa na startu četvrtog perioda, vezao je pet poena i odveo Parni valjak na 78:71. Na to se nadovezao poenima Naneli za velikih +9.

Avramović nije stajao, nastavio je da maltretira odbranu rivala i Partizan je ubrzo stigao do dvocifrene prednosti, a krajnji ishod mogao je da se nasluti nakon četvrte trojke Džejlina Smita koja je crno-belima donela 91:75.

Partizan je bez problema sačuvao prednost i stigao do velike pobede i plasmana u finale.

Finalna serija počinje već u ponedeljak, kada će domaćin biti Crvena zvezda.

Aleksa Avramović je bio najbolji u Partizanu sa 20 poena, Kevin Panter i Džejms Naneli dodali su po 19, Džejlin Smit 12, a dvocifren je bio i Frenk Kaminski sa deset.

Jogi Ferel je i pored isključenja bio najbolji sa 18 poena u Budućnosti, Joan Makundu je dodao 15, Kenan Kamenjaš 14, a poslednji dvocifreni je bio Mekinli Rajt sa deset.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

20:43h

IV ČETVRTINA

10. minut - Sjajna asistencija Alekse i laki poeni Ponitke. Makundu uzvraća. Nekoliko loših napada na obe strane, pa penali za Frimena, 2/2. Finta i poeni Smailagića. Pogodak i Ledeja sada. Dva penala ubacuje Frimen. Pobeda Partizana rezultatom 100:86.

7. minut - Težak promašaj Rajta. Trojka Avramovića na početku napada. Tajm-aut Andrej Žakelj. Kamenjaš dobija dva penala, 1/2. Nijepogodio Ponizka zicer sada. Peti faul sjajnog Smita. Kamenjaš 1/2. 94:78.

5. minut - Sjajno je iznudio Aleksa tri penala uz faul Megija na pola terena. Srpski as 2/3 sa penala. Budućnost sada ništa ne pogađa. Kaminski 2/2 sa penala. Kamenjaš lako pogađa na drugoj strani. Smit u svom stilu ubacuje trojku. Faul u napadu Tanasković. Ceo koš je promašio Naneli pri šutu za tri. 91:75.

Džejms Naneli i Kevin Panter
Džejms Naneli i Kevin Panterfoto: Starsport

3. minut - Naneli poentira za dva, tajm-aut Andrej Žakelj. Maksimalnih +9 za crno-bele. Tanasković nije pogodio iz teške pozicije. Nezaustavljiv je Avramović. Kamenjaš ispravlja promašaj Megija. Naneli lagano poentira u svom stilu. 84:73.

1. minut - Lep prodor i poeni Alekse Avramovića. Sjajna odbrana Smita i ukradena lopta Partizana. Ostao je sam i pogodio trojku Aleksa. 78:71.

20:08h

III ČETVRTINA 25:17

10. minut - Avramović i Frimen ne pogađaju trojke. Težak šut i pogodak Nanelija. Čudesna trojka Megija. Uzvraća Ponitka istom merom. Avramović krade loptu i pogađa za dva iz nešto teže pozicije. Avramović blokira Kamenjaša, ali Naneli ne pogađa otvorenu trojku. Mekinli Rajt pogađa uz faul Avramovića, 1/1. Doužer je ostao sam i promašio za tri. Popović greši. Koraci Kaminskog. Nije uspeo Rajt sa pola. Partizan vodi posle 30 minuta rezultatom 73:71.

7. minut - Dva penala posle faula Smajlija dobija Kamenjaš, 1/2. Nema trojka Smita. Laki poeni Nikole Tanaskovića. Doužer sad ne pogađa. Faul u napadu Alerika Frimena. Avramović fauliran, 2/2 sa penala. Sada tri slobodna dobija Frimen, 2/3. 66:65.

5. minut -Tri penala za Pantera posle faula Rajta. Tehnička za Ferela, koji je isključen sa meča pošto je već imao nesportsku. Sada prekid traje zbog većanja sudija. Zoran Savić, sporski direktor crno-belih, je udaljen iz hale. Panter 4/4. Makundu pravi faul u napadu. Panter dobija nove penale posle faula Rajta, 2/2.  Nema pogotka Rajta, a onda trojka Pantera za erupciju u "Areni". Slavković ne pogađa za tri. Nema pogotka ni Ledeja. 64:60.

Jogi Ferel napušta teren i odlazi u svlačionicu
Jogi Ferel napušta teren i odlazi u svlačionicufoto: Starsport

3. minut - Faul u napadu Džonsa. Nova trojka Smita. Džons poenima prekida seriju Partizana od 5:0. Smailagić nije pogodio za tri. Neverovatan koš Makundua. Lepa kominacija i laki peoni Smailagića. Rampa Pantera nad Rajtom. 55:60.

1. minut - Kasnili su arbitri na početak drugog dela igre. Neverovatan pogodak Ferela. Lep prodor i poeni Nanelija posle polaganja. 50:56.

19:21h

II ČETVRTINA (25:33)

10. minut - Faul u napadu Nanelija. Sada faul i Mateušu Ponitki, čudne odluke sudija. Makundu 2/2 sa penala. Smit ubacuje drugu trojku. Petar Popović upisuje prve poene. Mrtva lopta, pa napad za goste. Trojka Makundua sada, tajm-aut Obradović. Ne uspeva da zakuca Smailagić. Novi penali za Makundua, sudije sada dovode do ludila navijače Partizana. Makundu 1/2 sa penala. Posle čelendža lopta pripada gostima. Još jedna trojka Makundua. Panter uzvraća odmah. Poeni Mekinlija Rajta pred istek prvog poluvremena. Budućnost vodi rezultatom 54:48 posle 20 minuta igre.

7. minut - Naneli prodire do kraja i pogađa. Trojka Rajta sada. Uzvraća Smailagić dugom dvojkom, a potom gube loptu gosti. Novi faul Frimena, Naneli 2/2 sa penala. Nova greška gostiju. Bruno Kaboklo se u skoku izborio za dva penala, 0/2 Brazilac.Rajt lako pogađa pored Smajlija. 42:41.

5. minut - Brz napad gostiju i kucanje Makundua. Tajm-aut Željko Obradović. Lep pogodak Ledeja. Kenan Kamenjaš iznuđuje dva penala posle skoka u napadu, 2/2. Lepa kombinacija Ledeja i Kaminskog i osmi poen za Frenka. Novi poeni Kamenjaša. Panter dobija tri penala posle faula Alerika Frimena, 3/3. 36:36.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport

3. minut - Trojka Avramovića posle skoka u napadu Smita. Odbranio se Partizan, pa novi poeni Nanelija. Tajm-aut Andrej Žakelj. Neverovatan pogodak uz faul Ferela, pogodio je i dodatni Jogi, i ima već 14 poena. Avranović ne ubacuje trojku. Avramović je faulirao Ferela pri šutu za tri poena, a Ferel je dobio nesportsku zbog udaranja Avramovića. Ferel 2/3, Avramović 1/2. 29:30.

1. minut - Dobra odbrana Alena Smailagića. Greši Smit, a onda trojka Flečera Megija uz faul Smailagića. Pogađa i dodatni penal Amer. 23:25.

18:55h

I ČETVRTINA (23:21)

10. minut - Treća trojka Ferela. Zek Ledej nije pogodio trojku, a potom Kenan Kamenjaš upisuje prve poene. Džejms Naneli 2/2 sa penala. Odlična odbrana ekipe Partizana. Lepo se snašao i pogodio Ledej posle finte šuta. Laki poeni Andrije Slavkovića. Fauliran Naneli pri šutu za tri, 3/3 sa penala. Dobra odbrana Alekse Avramovića. Trojka Džejlina Smita. Joan Makundu nije pogodio sa preko pola. Partizan vodi posle prvih deset minuta rezultatom 23:21.

7. minut - Iznudio je dva penala Doužer. TV tajm-aut. Doužer 1/2. Težak šut i dvojka Ferela. Lep napad Partizana i novi poeni Kaminskog. Faul u napadu Džonsa, pa sjajan prodor i pogodak Doužera. Još jedna trojka Ferela. Kaminski majstorijom do novih poena. 13:14.

Kevin Panter i Marvin Džons u duelu
Kevin Panter i Marvin Džons u duelufoto: Starsport

5. minut - Sjajan prodor Pantera i novi poeni. Trojka Jogija Ferela. Nova greška Doužera. Uzvraća Ferel greškom na drugoj strani. 6:9.

3. minut - Kevin Panter u svom stilu za dva, prvi poeni za Partizan. Uzvraća Džons. Greši Pi Džej Doužer. Ukradena lopta, pa sjajan napad crno-belih i kucanje Frenka Kaminskog. Još jedan pogodak Džonsa. 4:6.

1. minut - Počeo je meč u "Beogradskoj areni". Posle dva promašaja Partizana, alej-up i kucanje Marvina Džonsa. 0:2.

18:38h

Košarkaši Partizana od 19 časova dočekuju Budućnost u majstorici polufinala plej-ofa ABA lige.

Crno-beli su slavili u prvom meču u "Beogradskoj areni", a potom su Podgoričani posle drame stigli do pobede u "Morači".

Pobednik ovog meča u finalu će igrati protiv Crvene zvezde, koja je "ometlala" Megu u polufinalu rezultatom 2:0.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.